Пришибська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Шановні представники духовенства, священнослужителі всіх релігійних організацій!

Дата: 24.04.2020 19:23
Кількість переглядів: 1360

Фото без опису

Враховуючи значне поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та встановлення на всій території України карантину, звертаюся до керівників церков і релігійних організацій всіх конфесій з проханням вжити необхідні протиепідеміологічні заходи під час організації богослужінь і поточної релігійної діяльності на  території громади, поставитись відповідально до заходів безпеки щодо недопущення поширення епідемії корона вірусу,  посилити заходи протиепідемічної безпеки в храмах, закликати вірян дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я України, щоб запобігти поширенню епідемії коронавірусу.

Беручи до уваги особливий стан запроваджений в Україні, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України від 17 березня 2020 р.  про заборону проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, з метою недопущення поширення епідемії короновірусу, прохаю виконувати зазначені нижче рекомендації:

чітко виконувати розпорядження державних органів влади щодо санітарних норм та поведінки під час епідемії;

- на період карантину  священнослужителям закликати вірян користатись можливістю брати участь у Божественній Літургії, яка транслюється медійними засобами (інтернет, телебачення, радіо) на час обмежуючих заходів;

-  категорії людей, які знаходяться в зоні ризику (особи похилого віку, батьки з малими дітьми, особи з ознаками респіраторних інфекцій, ті, хто недавно повернувся з-за кордону і ті, що з ними проживають), не брати участь у богослужіннях у храмі, а залишатися вдома, щоб не наражати себе та інших на небезпеку.

- дотримуватись вимоги щодо присутності не більше 10 осіб на богослужінні. За кількість присутніх у храмі є відповідальним не тільки священник, церковне братство, але й кожний з вірян.

- там, де це можливо, запровадити вживання гучномовця для транслювання богослужіння надворі. Відстань між вірянами повинна бути не менше 1,5 м.; - обмежити близькі контакти при спілкуванні: вітання за руку, дружні обійми тощо.

часі Сповіді дотримуватись санітарних норм та гігієни;

- Священнослужителям парафій, церковному братству забезпечити наявність дезінфікуючих засобів та відповідний санітарний стан у парафіяльних храмах.

Щиро сподіваюсь на розуміння щодо непростої ситуації. Вірю, що спільно докладемо усіх зусиль задля безпеки наших громадян.

 

Сільський голова  В.І. Городянко

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь