Пришибська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Чорнобиль… Весни обірване суцвіття

Дата: 25.04.2020 21:49
Кількість переглядів: 1380

Новини - Дніпровська районна в місті Києві державна адміністрація

Весни обірване суцвіття,
Ядуче полум’я
І смерть…
Останній тиждень
Того квітня
І найстрашніший в світі
Герць.

У цей день у 1986 році на Чорнобильській атомній електростанції стався вибух, який спричинив соціально-екологічну катастрофу глобальних масштабів. Ця катастрофа вважалася найбільшою за всю історію ядерної енергетики (до вибуху на АЕС “Фукусіма-1”) як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком.. Наслідки Чорнобиля стали драматичним уроком для цивілізації, суворим попередженням щодо масштабу відповідальності за життя, здоров’я людей і екологічну безпеку планети, яку взяла на себе сучасна наука.

Ось вже 34 роки біль і тривога Чорнобиля залишається в наших серцях. Ці відчуття змушують кожного зупинитись і озирнутись в той страшний 1986-й… Хоча стільки років минуло відтоді, а пам’ять наша зберігає все до найменших подробиць, бо надто вражаючими і болючими були ці подробиці. Але Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності наших земляків. Страшна трагедія не оминула і жителів нашої громади. Серед сотні тисяч учасників ліквідації наслідків аварії – і наші жителі, які  тієї квітучої весни, ризикуючи своїм життям та здоров’ям, відправились на зустріч невідомій небезпеці, виконували свій обов’язок і захистили людство від згубного впливу  і подальшого розповсюдження радіації.

Низький уклін усім нашим Героям – чорнобильцям! Щиро бажаємо всім Вам та Вашим рідним і близьким міцного здоров’я, життєвої енергії, сімейного затишку, щастя, миру, спокою та довгих років життя. Хай завжди поруч з Вами буде людська подяка за Ваші добрі справи!

Низько схиляємо голови перед тими,  хто відлетів у вічність.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь