Пришибська громада
Полтавська область, Кременчуцький район

Жовтневий випуск щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» доступний для читання

Дата: 02.11.2022 08:45
Кількість переглядів: 122

Фото без опису

 Вже два роки поспіль  Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області  продовжує випуск електронної версії юридично-просвітницького видання «Правовий вісник». У  черговому випуску газети про найцікавіші новини із життя системи БПД Полтавщини, новації чинного законодавства, новини від партнерів та найактуальніші юридичні коментарі.

У жовтні  правники України відзначають своє професійне свято - День юриста.  Юристи системи БПД, які вони, чим живуть, надихаються та що для   них професія юриста про це читайте у  новому випуску видання.

 Наразі в  Україні триває воєнний стан. Проте для фахівців системи БПД це не перепона, а навпаки нові виклики та шляхи до удосконалення роботи. Як фахівці системи БПД працюють з внутрішньопереміщеними особами, як надають правову допомогу військовослужбовцям, як консультують та захищають права громадян у сфері земельних прав  про це читайте у юридично-просвітницькій газеті. 

 Враховуючи те, що наразі Полтавщина є однією із  тилових областей,  в якій знайшли прихисток понад 200 000   переселенців.  Збільшення кількості населення в області призводить до вирішення їх правових потреб. Задля ефективної роботи у даному напрямі системи БПД Полтавщини об’єднала  свої зусилля з благодійним фондом «Горєніє» та уклала відповідний Меморандум про співпрацю. Про нових партнерів та ключові напрями взаємодії  читайте у жовтневому випуску видання.

Про порядок формування вимог найманих працівників на виробничому та територіальному рівнях   розповідає очільниця відділення Національної служби посередництва та  примирення у Полтавській області Оксана Атаманюк. 

Як змінилися зарплати в Полтавській області у воєнний час  розповідають наші партнери – представники Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області.

У рубриці «Інтерв’ю з експертом» представники Головного управління ДПС у Полтавській області  інформують про те,  чи є об’єктом одноразового (спеціального) добровільного декларування автомобіль, який було придбано за кошти, з яких не сплачені податки і збори, якщо в подальшому його викрадено, але право власності залишилось?

 Про особливості  надання медичної допомоги та забезпечення ліками внутрішньопереміщених осіб читайте у   жовтневому випуску видання.

  У  рубриці «Життя ОТГ» читайте чим живе, як працює Великорублівська громада. Про це розповідає її очільник В’ячеслав Олійник

У рубриці «Людина права» своїм досвідом роботи у системі БПД ділиться фахівчиня Лохвицького  бюро правової допомоги Світлана Даниленко 

  Про найцікавіші роз’яснення правового характеру дізнавайтеся з постійних рубриках видання: сторінка адвокат консультує, фахівці системи БПД консультують та консультації «WIKILEGALAID».

У кожному номері видання читачі мають можливість ознайомитися із зразками документів, прикладами успішної практики системи БПД. З випуском щомісячної юридично-просвітницької газети «Правовий вісник» можна ознайомитися тут

https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vSd_At89_wAxWs3GpOnuu9Epd0U-u9g8_XrJnfr3lsBBgiBG7wiH2vcF6vU4_ch3rksgqnmVO1V4ScP/pub?start=true&loop=false&delayms=3000.

 

Приємного читання!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь